Page 44

telen&trends

“Aan tafel bij...” Loek Hermans Loek Hermans is het boegbeeld van de Nederlandse land- en tuinbouw. Met verve draagt 44 telen&trends hij in binnen- en buitenland de innovatieve en economische kracht van het tuinbouwcluster uit. In zijn optiek een topsector waar we trots op mogen zijn. Een groot kok is Loek Hermans niet, maar des te meer een genieter van een lekker ontbijt, goede lunch of avondeten. Een diner, het eten, is voor hem een intiem moment ‘omdat voeding dwars door je heen gaat’. “Gezonde en gevarieerde kleine maaltijden hebben mijn voorkeur. Ik eet vier tot vijf keer per week buiten de deur en dan let ik daar goed op. Het gaat tijdens het eten niet alleen om smaak en de bereidingswijze of herkomst van het voedsel, maar ook om het gezelschap. Ik eet bijna nooit alleen. Eten, genieten van eten, is voor mij een sociaal gebeuren.” Vandaag luncht Hermans uiterst bescheiden met een aantal medewerkers van Greenport Holland op het Haagse kantoor. “Gewoon twee broodjes waarvan één met een gekookt ei, een glas karnemelk en een schaaltje met fruit. We bespreken dan echt alles; van lopende werkzaamheden tot de politiek en het reilen en zeilen van onze kinderen.” Hermans is door zijn lobbywerk voor Greenport Holland - een netwerkorganisatie die het opneemt voor het tuinbouwcluster - en


telen&trends
To see the actual publication please follow the link above